Lucrarea cu femeile

Dorel si Lidia Schiopu (1)

Coordonator Lucrarea cu Femeile din cadrul Fundaţiei EBE Romania.

Lidia Șchiopu

Am fost formată / echipată prin slujirea misionarelor din cadrul organizaţiei BEEI, (actualmente “Entrust”) fiind parte din primul lor grup de femei din Timişoara anului 1986. La început participam la grup din dorinţa de a învăţa pentru mine însumi, dar pe măsură ce viaţa mi se schimba, am simţit treptat și responsabilitatea de a împărtăşi şi altor femei ceea ce învăţam. În anul 1995 am renunţat la servici pentru a mă dedica deplin slujirii altor femei. Pentru mai bine de doi ani de zile pot spune că am trăit depinzând total de Dumnezeu, experimentând astfel credincioşia Lui în fiecare zi.

În anul 1998 am fost solicitată să coordonez lucrarea femeilor din cadrul Fundației EBE. Acceptând această provocare, am fost nevoită să lucrez cu femei din toate confesiunile evanghelice, fapt care s-a arătat în cele din urmă de a fi foarte benefic pentru Împărăția lui Dumnezeu.

Pasiunea mea cea mai mare este să văd femeile crescând în maturitate, slujind altor femei şi trăindu-şi viaţa pentru slava lui Dumnezeu. Mă bucur mult de ajutorul soțului meu, Dorel. Avem împreună patru copii și ne bucurăm și de primul nepoțel.

Cu ce ne ocupăm?

Departamentul lucrării cu femeile din cadrul EBE România, se ocupă de echiparea şi formarea femeilor pentru a sluji altor femei. Ne dorim în bisericile noastre femei mature, echipate pentru slujire, care descoperindu-şi darurile, să-şi aducă propria contribuţie la lărgirea şi edificarea Bisericii lui Isus Hristos. Acest lucru îl dorim cu atât mai mult cu cât ştim că în bisericile noastre peste 60% sunt femei.  Ce potenţial fantastic, dar uneori, atât de neglijat!

Ce pot face femeile? Pavel îi scrie lui Tit şi îi dă instrucţiuni clare şi concrete despre modul în care să se  ocupe de fiecare segment din biserică, iar la un moment dat el spune: dar vreau “ca femeile în vârstă … să le înveţe pe cele tinere  să-şi iubească bărbaţii şi copiii, să fie cumpătate, cu viaţă curată, să-şi vadă de treburile casei, să fie bune, supuse bărbaţilor lor, pentru ca să nu se vorbească de rău Cuvântul lui Dumnezeu “.(Tit 2 :4-5)

Ce facem noi? Vrem să împlinim această poruncă, echipând femei care să le înveţe pe altele cum să trăiască vieţi care să-i aducă cinste lui Dumnezeu, cum să devină făcătoare de ucenici – mandatul fiecărui creştin!  Pentru aceasta creem şi oferim cadrul în care femeile să crească din punct de vedere spiritual şi să fie echipate. Folosim mai ales filosofia de lucrare în grupuri mici de ucenicie şi creştere, dar și seminarii, conferinţe, asistenţă, mentorare. Lucrăm interconfesional, cu toate bisericile evanghelice, trecând dincolo de diferenţe şi bucurându-ne de ceea ce avem în comun. De fapt, între noi femeile, în multe locuri au căzut zidurile denominaţionale şi am învăţat să ne acceptăm, să ne respectăm, să ne slujim. Ştim că suntem parte din aceeaşi BISERICĂ a lui Isus Hristos şi …. ne pregătim să-I fim Mireasa!

Într-o vreme în care mulți creştini mai degrabă împrumută valorile lumii, noi dorim să transmitem generaţiei în care investim, valorile eterne ale Împărăției lui Dumnezeu. Credem că  Intimitatea cu Dumnezeu este vitală,  vrem să trăim vieţi de Integritate, vrem să fim Invăţabile, să lucrăm împreună în Echipă, vrem să slujim sub Autoritatea Bisericii locale şi în tot ce suntem şi facem vrem să fim Dependente de Dumnezeu!

Uitându-mă prin credinţă, pot vedea cum Dumnezeu ridică o generaţie a “femeilor aducătoare de veşti bune”, care vor trăi făcând o diferenţă pentru El în această ţară şi până la marginile pământului.

!